Старосільська 1Е офіс 301

Київ, Україна

Зв'яжіться з нами

web@ach.org.ua

Якщо відкинути всі умовності, відповідь буде проста і ясна – для того, щоб «робити» гроші. Сайт у цьому відношенні є потужним маркетинговим інструментом, що дозволяє заявити про себе якомога більшу кількість потенційних клієнтів та партнерів та здійснювати ефективну взаємодію з ними.

Створення сайту підвищує ймовірність звернення саме до вас з метою розміщення замовлення чи придбання товару, т.к. у вік комп'ютерних технологій відсутність такого не найкраще позначається на іміджі компанії. Пам'ятайте, що більшість потенційних клієнтів вашої фірми швидше відкриє пошукову систему в мережі для того, щоб знайти цікаву інформацію або вибрати необхідний товар, ніж традиційний паперовий довідник. І якщо у всесвітній мережі інформації про вас не знайдеться, клієнт з великою ймовірністю «спливе» до вашого конкурента.

За допомогою сайту ви інформуєте контрагентів про сферу вашої діяльності, місце знаходження вашого офісу або торгових точок, вартості послуг чи продукції, появі тих чи інших новинок, початку рекламних акцій тощо. У разі відкриття Інтернет-магазину ви отримуєте можливість продавати товари та послуги, скорочуючи при цьому накладні витрати на оренду приміщень, зміст точок продажу, заробітну плату персоналу. За допомогою форм зворотного зв'язку ви можете здійснювати онлайн-консультації, надавати технічну підтримку клієнтам, що вже відбулися., отримувати відгуки та коментарі від ваших покупців. Сайт може стати інструментом виходу на міжнародний ринок. Достатньо лише створити англомовне дзеркало вашого сайту.

Сайт – це ваше представництво в Інтернеті, яке здатне вивести ваш бізнес на більш високий рівень. Необхідно лише чітко уявляти, яких саме цілей ви плануєте досягти, створюючи його, та чітко донести цю думку до співробітників компанії, якій ви довірите цей відповідальний захід.

Однак просто створити сайт і забути про нього не вдасться. Наперед налаштовуйтесь на необхідність регулярної роботи з цим корисним інструментом ведення бізнесу. Вам знадобиться забезпечити безперебійну роботу сайту з технічного погляду, а також періодичне оновлення інформації, що міститься на ньому.. Ці дві задачі (технічна та інформаційна) входять до комплексу робіт, іменований підтримка сайту і виконуваний або вашими власними силами, або із залученням сторонніх фахівців.

Технічна підтримка сайту спрямована на підтримку сайту у робочому стані: його розміщення на надійному сервері (хостинг) і вирішення всіх питань з компанією-хостером, захист від хакерських та спамерських атак, виправлення програмних збоїв та модернізація програмних модулів, створення резервних копій даних тощо. Інформаційна підтримка сайту включає додавання і зміну текстової, графічної чи будь-якої іншої інформації на сайті, створення нових блоків, розділів та сторінок, написання унікального контенту, переклад матеріалів іноземними мовами, адміністрування та модерування форумів тощо.

Але однією підтримкою сайту клопіт про нього не обмежується. З урахуванням того, що кількість сайтів у всесвітньому павутинні обчислюється мільйонами, для того, щоб не загубитися в цій величезній кількості, необхідно потурбуватися таким завданням як просування сайту.

Просування сайту у пошукових системах (Яндекс, Рамблер, Гугл та ін.) спрямовано на залучення потенційних клієнтів та партнерів. Для цього ваше дітище має бути на перших позиціях у видачах пошукових запитів. Домогтися цього можна, працюючи як із власне змістом сайту (оптимізація), так і із зовнішніми факторами (реєстрація в системах пошуку та каталогах, вірусні кампанії, розміщення посилань на ваш сайт та рекламних банерів на профільних ресурсах, розміщення контекстної реклами, поширення прес-релізів, публікація матеріалів про вашу діяльність у блогах, соціальних мережах, на форумах та ін.).

Щоб розгорнути повноцінну рекламну кампанію вашого ресурсу у мережі, потрібен час та наявність досвіду просування сайту. Тому для досягнення бажаного результату бажано одразу довірити його фахівцям.